28 december 2015

Oud-wethouder Jetty Voermans neemt afscheid

Op 15 december 2015 nam Jetty afscheid van de raad in Zeevang. De PvdA gaat een energieke en gedreven sociaaldemocraat met een groot gevoel voor rechtvaardigheid enorm missen. Jetty Voermans heeft in haar periode als wethouder, en later ook als raadslid veel bereikt, mede door haar positieve instelling en haar jarenlange ervaring als bestuurder.

Jetty was van 2007 tot en met 2011 wethouder in Zeevang. Daarna volgende een periode van vier jaar als fractieadviseur. De laatste twee jaar als raadslid. Niet alleen werkte Jetty nauw samen met PvdA-collega-raadslid Yvonne Jonkman, ook zocht zij altijd naar een breed draagvlak binnen én buiten de raad.

Mede dank zij de inzet van Jetty heeft de Zeevang de school in Beets kunnen behouden, een multifunctioneel centrum in Oosthuizen kunnen realiseren en heeft het een tweede ontsluitingsweg kunnen tegenhouden.

“Bij Jetty spat de gedrevenheid ervan af. Zij is onvermoeibaar, energiek en vasthoudend. Ze sleept je mee in haar enthousiasme. Haar kracht is om uit een complex geheel de essentie te halen en terug te brengen tot aanvaardbare proporties. Zij is socialist in hart en nieren en het sociaal domein ligt haar na aan het hart. Dat ze goed kan organiseren bleek wel bij het 40-jarig bestaan van Zeevang en laatst nog bij de opvang van vluchtelingen in Zeevang.” Dat waren de lovende woorden van burgemeester Heerschop bij haar afscheid.

De PvdA neemt afscheid van strategisch denker, maar gelukkig niet helemaal. Jetty zal de komende periode als coach ondersteuning bieden aan de nieuwe fractie.

Wij willen Jetty bedanken voor haar jarenlange inzet voor de partij.