28 december 2015

Koninklijke onderscheiding voor Yvonne Jonkman

Bij het afscheid van Yvonne Jonkman op 15 december 2015 ontving zij – meer dan terecht – een koninklijk onderscheiding. Yvonne heeft namens de PvdA 22 jaar in de raad van Zeevang gezeten. ‘Samen sterker’ en ‘krachten bundelen’ zijn woorden die bij Yvonne passen. Haar tomeloze inzet en haar warme karakter maken van Yvonne een zeer gewaardeerd politicus.

Haar inzet voor de PvdA loopt in de pas met haar maatschappelijke betrokkenheid. Voor de Zeevang heeft zij zich altijd ingezet om voorzieningen in alle kernen te behouden en daardoor de vitaliteit in die kernen te versterken.

Burgemeester Heerschop van Zeevang sprak de volgende lovende woorden: “Yvonne is een sociaal bewogen raadslid. Zij kent heel veel mensen en is enorm betrokken bij de inwoners van Zeevang. Zij is gedreven en staat voor hun belangen. Zij is trouw aan haar partij en trouw aan haar standpunten en denkt mee in moeilijke dossiers. Toch staat zij ook open voor de mening van anderen en probeert die te begrijpen. Zij is gemoedelijk en een rustpunt in de raad.”

Yvonne heeft haar werk als raadslid zo lang en met zoveel kwaliteit en passie gedaan. Mensen beseffen lang niet altijd hoeveel tijd en energie het raadswerk kost. Hoeveel avonden je van huis bent voor weer een vergadering of bijeenkomst. Diep respect is dan ook zeker op zijn plaats.

Wij willen Yvonne bedanken voor haar jarenlange inzet voor de partij.